2015. március 22., vasárnap

Egyszerű ételek – javaslatok a mindennapokra fotókkal 1. rész

Az elmúlt időszakban rendszeresen készítettünk pizzát. Én magamnak mindig kevés sajttal és sok zöldséggel csináltam, lehetőleg teljes kiőrlésű vagy rozsliszttel, a pizza másik fele azonban hagyományos volt. Némelyiket lefotóztam, hátha kedvet kap valaki a pizzasütéshez. Recept: 13. bejegyzés.

  
Fél éve találtunk egy nagyon jó receptet a neten, valami olyasmiféle volt a neve, hogy „vega pásztortarhonya”. Tök nem hasonlít az eredetire, de kipróbáltuk és nagyon finom, ezért most közreadom a recept saját változatát.



Vega pásztortarhonya

Hozzávalók (4 adag):
25 dkg tojásmentes tarhonya (lehet hagyományos is)
15 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
1 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
2 ek napraforgóolaj
1 teáskanál só
3 dl víz
1 kk fűszerpaprika
fél doboz passzírozott paradicsom vagy 2 evőkanál ketchup / sűrített paradicsom
2 tk mustár
0,5 dl fehérbor (elhagyható)
csípős paprika (elhagyható)

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, átpirítjuk rajta a tarhonyát, hozzáadjuk a vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megszórjuk sóval és pirospaprikával, majd lefedve kis lángon pároljuk.
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és a mustárt. Ha szükséges, pótoljuk a vizet is, hogy szaftosabb maradjon a végére. Puhulásig főzzük.
Tipp: Frissen meg kell enni, mert a tarhonya rövid időn belül minden vizet magába szív és az egész étel összeáll . Érdemes lehet külön is elkészíteni, és a kész tarhonyára csak evés előtt ráönteni a zöldséges ragut. Erről később írok majd, még nem próbáltam ki J.

Egy régebbi bejegyzésben (18. bejegyzés) írtam már a vendégváró zöldségekről, ezt a gyakorlatot továbbra is folytatjuk. Lehet hozzá önteteket, szószokat is készíteni, vagy olívabogyót adni hozzá.


Szintén írtam már a szerzetesek eledele nevű kínai eredetű ételről. Egyszer elkészítettem lilakáposztából is – kicsit furán nézett ki, de nagyon finom volt, mert a lilakáposzta cukrosabb, ezért édesebb, karamellesebb íze lett az ételnek.

  

Végezetül egy ötlet, amely az Aldi nevű boltban ötlött az eszembe. A csemegepultjukban árulnak készre csomagolt salátatálakat 3-400 forint körüli áron, meg ugyanitt van csirkemellfilé is (többféle ízben, ez asszem 600 forintba kerül). A kettőt kombinálva gyors és egészséges testkontrollos kaját állíthatunk össze uszkve 1000 kemény magyar forintból. Érdemes megfontolni, ha Aldi közelében járunk és éppen éhesek vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése