2015. május 17., vasárnap

Kis magyar körkép és egy horrorsztori

Az előző bejegyzéshez kapcsolódik ez a hír is: Norbi nem tudja lefogyasztani Tóth Verát LINK. Persze, mert Vera nem érett meg a változásra. És ha ő nem akarja, akkor senki sem fogja lefogyasztani – nyilvánvaló, hogy nála az evés örömforrás, mozogni meg nem szeret. Amíg fejben nem dönti el, addig duci marad.

Itt egy nagyon okos cikket találtam – végre! – a fogyózásról:

Miközben figyeltem a híreket a rádióban és a tévében is – egyre jobban elhízunk, betegek leszünk, erről is van cikk: http://index.hu/belfold/2015/05/11/egyre_dagadtabbak_a_magyar_fiatalok

Közben figyelem a környezetemet és döbbenetes az a tudatlanság és butaság, amit az evéssel kapcsolatban tapasztalok. Két kolléganőm tőlem nem messze evett a munkahelyi konyhában, két hatalmas, elhízott nő, mindkettő 100 kiló körül, megették a húst, a párolt zöldségköretet mindketten kidobták a kukába (!), miközben végig arról beszélgettek, hogy ki milyen beteg, milyen gyógyszereket szed, és milyen orvosokhoz jár. Azt hittem elájulok, természetesen nem szóltam egy szót sem, de hát ez valami döbbenetes volt! Ja, és 30 év alattiak mind a ketten. Jó indulás az élethez, nem?

Ezért fogalmazódott meg bennem, hogy iskolai tantárgynak kellene lennie az egészséges étkezésnek, a kémia, fizika vagy akár a történelem magolása helyett határozottan hasznosabb lenne és sok beteget takarítana meg a lepukkantnál is lepukkantabb magyar egészségügynek. A tudatosság teljes hiánya helyett jó lenne, ha mindenki tudná, hogy mit eszik, és előre tervezne, mert ez az egészséghez vezető út első lépése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése