A könyvben további elgondolkodtató
állítások is vannak.
- Fontos a szieszta, szundikálás napközben is (104. o.). Ezzel teljesen
egyetértek, megjegyezve, hogy sajnos mi, átlagmagyarok általában nem engedhetjük
meg, hogy napközben is aludjunk egy kicsit. Apám példája lebeg a szemem előtt, aki
megtehette, hogy mindennap aludjon ebéd után – most 70 éves, semmi baja, egészséges,
mint a makk! Aktív és jól érzi magát.
- A húsfogyasztás mérséklése mindenkinek hasznos lenne. Ez biztos igaz:
mindenütt többször elhangzik, mind környezetvédelmi, mind egészségügyi szempontból.
Egyrészt jobb lenne a bolygónak, ha (túlnyomórészt) növényeket ennénk, hiszen amit
az állatok megesznek, hogy meghízzanak, megehetjük rögtön mi is, az eredmény ugyanaz
lesz; másrészt sok betegségnek a túlzásba vitt tej- és húsfogyasztás az okozója.
Én, aki mindennap és minden étkezésre húst ettem, most el sem tudnám ezt képzelni
és fölöslegesnek is tartom: jobban érzem magam, egészségesebb, fittebb, tevékenyebb
vagyok. Próbáld ki, neked is be fog jönni! Rövid összefoglalás néhány megbízható,
netes cikkből: ha nem ennénk húst, az éhezők nem éheznének többé; nem kellene állatok
millióinak szenvedniük; ráadásul egy vegetáriánus 371 és 582 db. közötti állatot
ment meg minden évben (link).
Ha csak részben (akár heti egy napra) abbahagyod a húsevést, jobban fogod érezni
magad, és a világ meg a bolygó is! Jómagam sosem voltam vegetáriánus, de kiállok
a mérsékelt – mondjuk napi egyszeri – húsfogyasztás mellett.
- A betegségek kezelése elsősorban méregtelenítésből kellene, hogy álljon.
NE gyógyszerekért rohanjunk, hanem hagyjuk a testünknek, hogy meggyógyítsa, kitisztítsa
magát! Ehhez egyszerű életmódváltásra van szükség, arra, hogy betartsuk a természetes
higiénia szabályait (korábbi bejegyzés ITT).
Ehhez nagyon jó tippeket ad az új kötet, a Testkontroll
2.
A könyv emellett komoly tényeket
sorol, hogy megmutassa: döbbenetes, hogy szinte semmilyen ételünk sem természetes,
az ember az élelmiszeriparra bízza magát, s elfelejtett saját táplálkozásáról gondoskodni,
arra odafigyelni. A gyárak silány dolgokkal etetnek minket, és mi elfogadjuk: ennyire
agymosottak lennénk? Majdnem minden, a boltokban kapható étel feldolgozott, emellett
adalékanyagokat tartalmaz. Csak nézzük meg, mit eszik egy átlagos gyerek, és el
fogjuk sírni magunkat: csokiszeletek, édességek, ömlesztett sajt, májkrémek, csipszek,
puffasztott kaják: ettől legyen egészséges? Friss zöldséget és gyümölcsöt hányszor
eszik egy nap egy mai gyerek? Ezzel is foglalkozik a könyv: hogy hogyan fogadtassuk el a gyerekekkel a természetes,
egészséges életmódot.
Érdemes elolvasni, párszáz forint bármelyik antikváriusnál!
A blog korábbi tartalmait ITT
találod!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése