2016. november 2., szerda

A Testkontroll 2 könyv – 2. rész

A könyvben további elgondolkodtató állítások is vannak.

- Fontos a szieszta, szundikálás napközben is (104. o.). Ezzel teljesen egyetértek, megjegyezve, hogy sajnos mi, átlagmagyarok általában nem engedhetjük meg, hogy napközben is aludjunk egy kicsit. Apám példája lebeg a szemem előtt, aki megtehette, hogy mindennap aludjon ebéd után – most 70 éves, semmi baja, egészséges, mint a makk! Aktív és jól érzi magát.

- A húsfogyasztás mérséklése mindenkinek hasznos lenne. Ez biztos igaz: mindenütt többször elhangzik, mind környezetvédelmi, mind egészségügyi szempontból. Egyrészt jobb lenne a bolygónak, ha (túlnyomórészt) növényeket ennénk, hiszen amit az állatok megesznek, hogy meghízzanak, megehetjük rögtön mi is, az eredmény ugyanaz lesz; másrészt sok betegségnek a túlzásba vitt tej- és húsfogyasztás az okozója. Én, aki mindennap és minden étkezésre húst ettem, most el sem tudnám ezt képzelni és fölöslegesnek is tartom: jobban érzem magam, egészségesebb, fittebb, tevékenyebb vagyok. Próbáld ki, neked is be fog jönni! Rövid összefoglalás néhány megbízható, netes cikkből: ha nem ennénk húst, az éhezők nem éheznének többé; nem kellene állatok millióinak szenvedniük; ráadásul egy vegetáriánus 371 és 582 db. közötti állatot ment meg minden évben (link). Ha csak részben (akár heti egy napra) abbahagyod a húsevést, jobban fogod érezni magad, és a világ meg a bolygó is! Jómagam sosem voltam vegetáriánus, de kiállok a mérsékelt – mondjuk napi egyszeri – húsfogyasztás mellett.

- A betegségek kezelése elsősorban méregtelenítésből kellene, hogy álljon. NE gyógyszerekért rohanjunk, hanem hagyjuk a testünknek, hogy meggyógyítsa, kitisztítsa magát! Ehhez egyszerű életmódváltásra van szükség, arra, hogy betartsuk a természetes higiénia szabályait (korábbi bejegyzés ITT). Ehhez nagyon jó tippeket ad az új kötet, a Testkontroll 2.

A könyv emellett komoly tényeket sorol, hogy megmutassa: döbbenetes, hogy szinte semmilyen ételünk sem természetes, az ember az élelmiszeriparra bízza magát, s elfelejtett saját táplálkozásáról gondoskodni, arra odafigyelni. A gyárak silány dolgokkal etetnek minket, és mi elfogadjuk: ennyire agymosottak lennénk? Majdnem minden, a boltokban kapható étel feldolgozott, emellett adalékanyagokat tartalmaz. Csak nézzük meg, mit eszik egy átlagos gyerek, és el fogjuk sírni magunkat: csokiszeletek, édességek, ömlesztett sajt, májkrémek, csipszek, puffasztott kaják: ettől legyen egészséges? Friss zöldséget és gyümölcsöt hányszor eszik egy nap egy mai gyerek? Ezzel is foglalkozik a könyv: hogy hogyan fogadtassuk el a gyerekekkel a természetes, egészséges életmódot.

Érdemes elolvasni, párszáz forint bármelyik antikváriusnál!

A blog korábbi tartalmait ITT találod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése