A mai bejegyzés a nyaralásról
fog szólni, amikor az ember elutazik otthonról és hirtelen rájön, hogy az egészséges
étrendje – amit otthon van ideje gondosan összerakni – a vakáció alatt kevésbé
működik. Például szállodában nem nagyon lehet mindennap salátát csinálni
(szerencsének van, ha svédasztal van), ha menü van, szintén felejtős a TK
étrend, de a legfontosabb az, hogy nyaralás alatt az ember nem főzni akar,
hanem pihenni. Ezért úgy döntöttem, hogy a nyaralás hetében kicsit lazább elveket
fogok követni. J
Így aztán ettem
sajtos kenyeret, a tűzön sütött szalonnához és kolbászhoz szintén ettem
kenyeret, kicsit élveztem is ezt a „szabadságot.” Ennek ellenére mindig csináltam
salátát magamnak, a strandra is vittem belőle hűtőtáskában. Jólesett a
toastlángos meg a sima lángos mellé is, a hekkhalat viszont úgy ettem, hogy
csak salátával. Jól sikerült a nyaralás, élveztem a hagyományosabb ételeket,
aztán azonnal visszatértem a TK étrendhez, mert mégiscsak az az igazi.
Vannak dolgok,
amiket igazán könnyű követni nyáron: együnk jó sok gyümölcsöt (pl. dinnyét), zöldséget,
salátát, magas víztartalmú ételeket, és kerüljük a nehéz ételeket mint pl. a babgulyás.
Használjuk ki, hogy most terem a patisszon, a cukkíni, ezekből nagyon kiváló
zöldségételeket lehet főzni.
És a végére egy kis
sztori. A nyaralás alatt találkoztunk a rokonokkal is, gyakorlatilag a teljes
rokonsággal. A délutáni kedélyes beszélgetés közben előkaptam az előre
elkészített répát, paprikát és karalábét, amelyet magammal vittem, és
felajánlottam a rokonoknak, hogy egyenek ők is. Teljes sikerem volt: annyit
ettek, hogy nekem alig maradt, viszont úgy érzem, láttak egy jó példát arra,
hogy mi az első lépés az egészséges élet felé.
Szép nyarat
mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése