2015. február 7., szombat

Reggelik vidító fotói ebben a hideg télben

Főleg azért választottam mára ezt a bejegyzést, mert holnapra piszok nagy hideget és havazást mond a meteorológiai szolgálat. Vidításnak szántam. J

Képzeljétek el, hogy szakítotok azzal a szokással, hogy már reggel hatalmas, nehéz reggelivel és kávéval mattoljátok le a szervezeteteket. Képzeljétek el, hogy az egész délelőtt pörgősen, kreatívan, jó hangulatban telik, mert nem terhelitek a testeteket annak kiválasztási ciklusa alatt (reggel 4-től délig) újabb likvidálni való anyagokkal, hanem hagyjátok úgy dolgozni és tisztulni, hogy közben megkap minden fontos tápanyagot és vitamint.

1. példa
Ennek az a legjobb módja, hogy reggelire és egész délelőtt végig csak gyümölcsöket eszünk. Ezekben rengeteg víz van – ez az, ami a szervezet természetes tisztulását a legjobban elősegíti –, emellett rengeteg gyümölcscukor, ami nagyon gyorsan hasznosuló tápanyag, illetve rengeteg ásványai anyag és vitamin is.

2. példa
Ha ilyen szép színes, élettel teli ételekkel indul a nap, máris energikusak és vidámak leszünk. Ha kicsit kísérletezünk, hamar rá fogunk jönni, hogy mikor melyik gyümölcsöt kívánjuk. Ezután már nagyon jól lehet variálni, hogy mikor, mit eszünk, változatossá tehetjük a délelőttjeinket is.

3. példa
Képzeld el, hogy bekapsz egyet a fenti képen látható gyönyörű ananászdarabok közül, aztán ráküldesz 2-3 édes málnát… Aztán belenyalsz egy jó nagyot egy kettévágott citromba… (Bocs, ez vicc volt, de remélem, összefutott a szádban a nyál...) Jómagam mindennap elvagyok gyümölcsökkel délelőtt 10-től kb. délig, de néha délután 1-ig is. „Reggelire” csak két üveg (3 dl-es) ásványvizet iszom, az nagyion jól tisztít és segíti a test „felpörgését”. Felfedezed az apró trükköt a következő képen?

4. példa
Ezt már az idén fotóztam, ilyesmit szoktam vinni a munkába. Mandarin, narancs, alma, ananász, pomeló, datolya és füge (ez a kettő az apró trükk) van benne általában, ehhez jön esetleg egy-egy banán is. A szárított gyümölcsök kisebb mennyiségben nagyon hasznosak abban, hogy laktatóbbnak érezzük a délelőtti étkeket (sok cukor és rost van bennük). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése