Egyik kedvenc kajám
– és a többi testkontrollosnak is általában – a tökélyszendvics, amelyet persze
többféleképpen is elkészíthetünk, de a lényeg ugyanaz, és nagyon finom. Pirítós
kenyérrel a legjobb (nemrég vettem egy Philips pirítót,kiválóan bevált), arra
kell vajat kenni, esetleg egy salátalevelet, rá az avokádót, majd paradicsomot,
uborkát, és a végén megízesíthetjük majonézzel és kecsöppel is.
Egy másik találmány
a karfiolpörkölt, nagyon finom, vegetáriánus étel, lehet tésztával, rizzsel,
krumplival fogyasztani. Én rizzsel szoktam.
A Spár áruházban,
ahová járok, találtam két szuper, fagyasztott ételt, thai és toszkán zöldségétel
(Frosta, 400 g), nagyon finomak, és lehet őket keményítővel és hússal is
fogyasztani, szóval univerzális, mindenhez passzol. Le is fényképeztem őket,
pár perc alatt készen van, bármikor bevethető.
Thai zöldségek gyömbérrel |
Toszkán zöldségek fokhagymával |
A tojást is nagyon
szeretem, és már korábban is megemlékeztem arról, hogy zöldséges tojásból és
salátából micsoda jó kis ételt lehet készíteni. Ha itt a húsvét, hajrá tojás,
hajrá egészség!
Egy kiváló
tojássaláta-receptet is összeállítottam, megcsináltam, ezúton teszem közzé az
eredményeket. Tehát először a recept:
Hozzávalók:
6-7 db. tojás
1 pohár tejföl
kevés (4-5 ek.) majonéz
fél fej lilahagyma, de lehet vörös is
1 evőkanálnyi mustár
pár csepp citromlé
só
bors
(1 csipet őrölt szerecsendió)
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, mikor kihűltek, megpucoljuk. A
tejföllel elkeverjük a majonézt, sózzuk, borsozzuk, mustárral, citromlével
ízesítjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a tojásokat is összeaprítjuk vagy
felkarikázzuk. Mindkettőt belekeverjük a tejfölös majonézbe. 1-2 órára hűtőbe
tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
És végezetül a fénykép:
Házi majonézes tojássaláta |
A tojássalátát mihez szoktad enni?
VálaszTörlésA szokásos zöldséggel szoktam kísérni, mással nem is lehetne :-)
VálaszTörlés