Az utóbbi fél évben
egyre többféle saláta-keveréket találtunk fel. Még mindig nagyon szeretem a
salátát, de azért. mint tudjuk, varietas
delectat – a változatosság gyönyörködtet – érdemes variálni ezen is. Most a
legújabb tapasztalataimat adom közre, remélem, sokak örömére. Bármit bele lehet
tenni, amit szeretünk, meg ami éppen szezonális és olcsó. Pár ötlet egy jó nagy
adag salihoz:
- fél fej jégsaláta,
minél zsengébb, annál jobb;
- fél fej
lilakáposzta vagy fehérkáposzta (kicsi káposzta is jó);
- e saláták és káposzták helyett ajánlom a Lidl
zöldségkeverékeket, több fajta is létezik, kb. 250 forintért. Mi a klasszikus mixet szoktuk választani;
- egy szép
kígyóuborka;
- 6-8 paradicsom (minél
több, annál jobb);
- 2-3 répa
lereszelve;
- egy fej
lilahagyma, póréhagyma vagy újhagyma, ez utóbbi kettőnek nem olyan erős az íze;
- zellerszár;
- piros kaliforniai vagy kápia paprika;
- jégcsapretek, vajretek;
- kukorica vagy olívabogyó;
- olívabogyó (csak evés előtt tesszük rá a salira)
+ azoknak, akik szeretik vagy éppen fehérjenapot tartanak:
krémfehér vagy fetasajt.
Legyen alul a szárazabb saláta és káposzta, ezen az uborka,
a répa, a hagyma, a retek és a paprika, és a legtetején a lédús paradicsom. Így
a hűtőben két napig eláll.
Összekeverni nem kell, mert ha a nagy tálból kisebb adagokat
szedünk, úgyis összekeveredik. Egészségetekre! J Mindig viszek belőle a melóba, most a nagy melegben
úgy, hogy egy jégakkut is odateszek a doboz tetejére.
Örömhír: eddig 800-szor néztétek meg ezt a kis blogot. Köszönöm! Nem nagy szám, de engem örömmel tölt el, hogy nem hiába írogatom. Ha kérdésetek
van, írjatok kommentet, moderálás után fog megjelenni a válasszal együtt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése