2014. június 15., vasárnap

Újabb saláta update – újabb tapasztalatok

Az utóbbi fél évben egyre többféle saláta-keveréket találtunk fel. Még mindig nagyon szeretem a salátát, de azért. mint tudjuk, varietas delectat – a változatosság gyönyörködtet – érdemes variálni ezen is. Most a legújabb tapasztalataimat adom közre, remélem, sokak örömére. Bármit bele lehet tenni, amit szeretünk, meg ami éppen szezonális és olcsó. Pár ötlet egy jó nagy adag salihoz:

- fél fej jégsaláta, minél zsengébb, annál jobb;
- fél fej lilakáposzta vagy fehérkáposzta (kicsi káposzta is jó);
- e saláták és káposzták helyett ajánlom a Lidl zöldségkeverékeket, több fajta is létezik, kb. 250 forintért. Mi a klasszikus mixet szoktuk választani;
- a kínai kelt próbáltuk, de nem vált be, mert nagyon ízetlen;
- egy szép kígyóuborka;
- 6-8 paradicsom (minél több, annál jobb);
- 2-3 répa lereszelve;
- egy fej lilahagyma, póréhagyma vagy újhagyma, ez utóbbi kettőnek nem olyan erős az íze;
- zellerszár;
- piros kaliforniai vagy kápia paprika;
- jégcsapretek, vajretek;
- kukorica vagy olívabogyó;
- olívabogyó (csak evés előtt tesszük rá a salira)
+ azoknak, akik szeretik vagy éppen fehérjenapot tartanak: krémfehér vagy fetasajt.

Legyen alul a szárazabb saláta és káposzta, ezen az uborka, a répa, a hagyma, a retek és a paprika, és a legtetején a lédús paradicsom. Így a hűtőben két napig eláll.

Összekeverni nem kell, mert ha a nagy tálból kisebb adagokat szedünk, úgyis összekeveredik. Egészségetekre! J Mindig viszek belőle a melóba, most a nagy melegben úgy, hogy egy jégakkut is odateszek a doboz tetejére.

Örömhír: eddig 800-szor néztétek meg ezt a kis blogot. Köszönöm! Nem nagy szám, de engem örömmel tölt el, hogy nem hiába írogatom. Ha kérdésetek van, írjatok kommentet, moderálás után fog megjelenni a válasszal együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése