2015. január 9., péntek

Most érdemes elhatározni, hogy váltasz!

Új év kezdődik, mindenki fogadalmakat tesz. Tegyél Te is olyan fogadalmat, amelynek eredménye rendkívül látványos, miközben szinte semmi lemondást nem kíván – csak egy kis tudatosságot. Akár még azt is mondhatod másoknak, hogy január 1-jén tetted a fogadalmat, de „csak most látható az eredménye”. Vezesd be a Testkontrollt az életedbe, nem fogod megbánni!

A január ugyanis nem alkalmas arra, hogy koplaljunk: a tél nem a tisztulni, fogyni vágyók ideje, a test ilyenkor inkább raktározni szeret. Fogyókúrába nem érdemes kezdeni, mert amint abbahagyjuk a fogyókúrát, azonnal visszahízzuk a leadott kilókat. A Testkontroll ésszerű, a koplalást messziről sem ismerő étrendje az, ami segíthet Neked is abban, hogy lefogyj, de főleg, hogy ENERGIKUSABB legyél!

A Testkontroll legfontosabb alapelveit többek között ezen a blogon találod meg (katt IDE), de érdemes az eredeti könyvet megvenni és elolvasni, párszáz forintért kapható a könyv antikváriumokban (Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll [Fit For Life], 1985).

Nem csak fogyni fogsz, de sokkal jobban fogod érezni magad, és sokkal energikusabb leszel! Ja, és semmiről sem kell lemondanod, csak tudatosan össze kell válogatnod, hogy mikor és mit eszel.

Ha elolvastad az alapelveket (katt IDE) és elsőre túl soknak tűnik a szabály (pedig egyáltalán nem sok, egy hét alatt meg lehet tanulni és szokni), kezdd el a következők egyikét vagy mindegyikét, és máris érezni fogod a pozitív változást:

- Délelőtt 12 óráig csak gyümölcsöt egyél! Mindegy mit, csak friss gyümölcs legyen!
- Minden étkezéshez egyél meg egy kis nyers zöldséget! Ez lehet uborka, paradicsom, répa, retek, káposzta, rukkola, vagy bármilyen nyers zöldsaláta, akár a boltban kapható kis előre csomagolt saláták egyike is.
- Kerüld a tömény, száraz ételeket (olajban sült ételek, csipszek)!
- Kerüld a cukrozott italokat és (lehetőleg) a kávét!
- Kerüld a cukros, hizlaló ételeket (tejcsoki, sütemények stb.)!
- Mindennek a víz az alapja: egyél friss, vízben gazdag ételeket és igyál sok tiszta vizet!

Legközelebb kitérőt teszünk a csodálatos gyümölcsök világába. Bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése