2015. október 1., csütörtök

Egy húsos recept – Provence-i cukkínis csirke

Találtam még egy kitűnő receptet, meglepően finom lett, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
35 dkg cukkini
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál zsálya
1 teáskanál bazsalikom
2 db babérlevél
1 evőkanál olívaolaj
2 dl víz – csak ha szükséges!

 

Elkészítés:

1. A cukkinit és a csirkét vágjuk kis kockákra. Tegyük egy nagy tálba, és szórjuk rá az összes fűszert. Alaposan keverjük össze.
2. Egy teflon serpenyőben az olajon folyamatosan kevergetve pirítsuk meg a cukkinis húst (maximális hőmérsékleten). Amikor elkezd levet engedni 5-10 perc múlva, akkor öntsük alá a vizet, de csak, ha szükséges.

3. Addig főzzük, amíg teljesen el nem tűnik alóla a sok víz, és a hús is megpuhul.

A kép nem olyan szép, de az íze nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése