2013. október 27., vasárnap

Egy „recept” és egyebek

Most leírom, hogy milyen salátát eszem nap mint nap, és szerencsére egyáltalán nem tudom megunni. Kell hozzá:

- fél fej jégsaláta, minél zsengébb, annál jobb (100 Ft);
- fél fej lilakáposzta (kicsi káposzta is elég) (60 Ft);
- egy szép kígyóuborka (100 Ft);
- 6-8 paradicsom (minél több, annál jobb) (300 Ft);
- 2-3 répa lereszelve (50 Ft);
- egy fej lilahagyma (70 Ft).

Mindent összevágunk, a salátát bélyegnyi darabokra, a káposztát vékony csíkokra, lereszeljük a répákat, a lilahagymát apró kockákra vágjuk. Ezzel készen is van a saláta. Jelenleg kb. 700-800 forintból kijön, és ez legalább 10 adag. Sok függ persze a zöldségek árától.

Egy fényképet is mellékelek róla, ez itt egy jó nagy bödön saláta.

  
Ha ezt megcsinálom, 2-3 napig kitart, általában egy héten kétszer kell csinálnom, utána pedig kiválóan eláll a hűtőben, lefolpackozva. Ha megéhezünk, leölthetjük extra szűz olívaolajjal, bio napraforgóolajjal vagy repceolajjal, szórhatunk rá szezámmagot is. Egy adagot lefényképeztem. Nagyon guszta, máris éhes az ember, ahogy elképzeli, hogy ropognak a foga alatt a finom zöldségek.


Ha minden étkezéshez ilyet eszünk, máris sokat tettünk az egészségünkért. A munkába reggelente egy gyümölcstálat viszek, ez kitart délig vagy még tovább is. Bármit tehetünk bele, amit szeretünk, ebben most ananász, nektarin, szilva, szőlő és alma van. Innivaló nem is kell, mert a gyümölcs elegendő folyadékot ad a szervezetnek egy délelőttre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése